Wi-Fi in alle Hoogvliet-supermarkten: gerealiseerd door 123Cloud Partner Qi ict

Supermarktketen Hoogvliet heeft in haar 62 supermarkten onlangs een zelfscansysteem in gebruik genomen. Qi ict leverde daarvoor de wlan-infrastructuur. Het zelfscansysteem is geleverd door ict-dienstverlener Centric. De complete Wi-Fi-infrastructuur voor de 62 winkels is ontworpen en geïmplementeerd door Qi ict met Cabletech als bekabelingspartner.

Hoogvliet heeft gekozen voor de controllerless wireless-oplossing van Aerohive Networks: in totaal zijn er 516 Aerohive access points geplaatst in 62 winkels. Deze worden centraal beheerd vanuit één ‘HiveManager’. Met een geplande doorlooptijd van ongeveer 3 maanden is dit omvangrijke project door de projectorganisatie van Qi ict binnen de daarvoor gestelde termijn gerealiseerd en opgeleverd, een waar huzarenstukje.

Zelfscanning is voor retailer Hoogvliet meer dan alleen een afrekenmanier. De klant kan er ook alternatieve producten mee vinden die in de aanbieding zijn. En je kunt je thuisgemaakte boodschappenlijstje op de handscanner bekijken. Hoogvliet biedt een koppeling met de klantenkaart en laat handscanners bij de gewone lijnkassa’s inleveren om zo het persoonlijke contact met een kassière te bevorderen.

Naast de technologische innovaties in haar supermarkten heeft Hoogvliet ook haar distributiecentrum uitgebreid met een nieuw Vers Distributie Centrum (VDC). Hier worden gekoelde en diepvriesproducten op- en overgeslagen. Voor dit VDC heeft Qi ict eveneens de gehele wlan-infrastructuur verzorgd. Voor de koel- en vriescellen zijn de ruggedized access points  van AeroHive ingezet. Deze zijn bestand tegen de extreme (klimaat) omstandigheden. Ook deze omgeving wordt aangestuurd  vanuit de HiveManager, het centrale managementplatform van Aerohive.

Interesse?
Bent u voor uw retailorganisatie geïnteresseerd in wireless-oplossingen, neem dan gerust contact met ons op voor op uw organisatie toegespitst advies. Stuur uw verzoek per e-mail aan info@qi.nl of bel Ton Nijdam op 015 888 0 444.

Meer over de voor Hoogvliet gerealiseerde wlan-infrastructuur en Aerohive leest u in deze casestudy van Aerohive: download de pdf

Add comment

Comments

No comments yet.

Add Comment:

You must be logged in to post a comment.