DBaaS / Database as a Service

Veel data, weinig data, complexe data, grote & kleine databases, … overal

Zoals Tim O’Reilly het uitdrukt, Data is de volgende ‘Intel Inside’ – gegevens is een van de belangrijkste activa van een organisatie. Het beheren van data is een bestaand probleem, of u nu een klein opstartend of een groot bedrijf bent. Het beheren is niet ongewoon voor de meeste IT-organisaties met aanzienlijke honderden of duizenden databases die cruciaal zijn voor hun bedrijf. Zelfs kleine start-ups met database gestuurde diensten en toepassingen hebben een mogelijkheid om enorme hoeveelheden gegevens te genereren.

Verborgen kosten, slechte beschikbaarheid en schaalbaarheid

Het beheer van deze databases, waaronder de implementatie, provisioning en het accuraat houden ervan, is tijdrovend en heeft veel verborgen kosten. Helaas, zullen slecht beheerde databases uiteindelijk leiden tot stilstand.
Er zijn productiviteit kosten als personeel niet gemakkelijk toegang tot hun interne IT-diensten terecht kunnen komen.
De kosten en de business impact van downtime voor een online bedrijf, als klanten of partners niet de service te gebruiken, is rampzalig voor een bedrijf.

Databanken zijn niet ontworpen om op elastische wijze te reageren. Opschaling van een database omgeving naar een grotere server heeft geen grote implicaties voor een database omgeving. Daar tegenover is het opschalen van databases op een horizontale manier, er een waar de problemen gaan beginnen. Elastische opschalen is moeizaam te realiseren en een groot project binnen een onderneming die zeer vaak gepaard gaat met dure consultants.

Openbare en Enterprise Database as a Service (DBaaS)

De verminderde complexiteit, lagere kosten en betere flexibiliteit mogelijk gemaakt door cloud computing is ook op directieniveau op veel organisaties doorgedrongen. De DBaaS biedt eenvoudig toegang tot schaalbare, on-demand database-middelen met de klik van een muis. Er zijn al meerdere cloud-infrastructuur aanbieders van een openbaar DBaaS. Voor organisaties met hun eigen prive-cloud-infrastructuur, kan een prive-DBaaS infrastructuur erg aantrekkelijk zijn. IT-organisaties kunnen centraal binnen de onderneming haar databases beheren. IT-beheerders kunnen afdwingen dat het hele bedrijf het beleid en de controle over hun database-infrastructuur wordt opgevolgd. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van een enkele web-interface waarmee de schaal en grootte van databases automatisch worden beheerd.

Severalnines DataCloud ™

Severalnines DataCloud ™ maakt DBaaS voor publieke, private en hybride clouds. Het koppelt de voordelen van cloud computing aan die van uw database-infrastructuur laag uit. Zo krijgt u on-demand toegang, geautomatiseerd beheer, een hoge beschikbaarheid en elasticiteit van uw MySQL databases. Dit vermindert uw kosten en de complexiteit van het implementeren en beheren van databases.

Wilt u optimaal rendement halen uit uw database omgevingen start vandaag met 123Cloud Database Service – in samenwerking met Severalnines DataCloud ™.

Enkele van de belangrijkste kenmerken van Severalnines DataCloud ™ zijn:

Gebruiksgemak
Severalnines DataCloud ™ automatiseert de implementatie, beheer, toezicht en schaalvergroting van uw databases.
Of het nu een publieke of private cloud omgeving is, eindgebruikers kunnen databases voorzien van geavanceerd beheer met de klik van een muis.

Voordelen zijn onder andere:

 • Een web-interface voor eenvoudige provisioning
 • Nul onderhoud of beheer
 • Back-ups, patch management en replicatie behandeling zijn volledig geautomatiseerd performance management
 • Gebruikers hebben zichtbaarheid van de meest voorkomende zoekopdrachten en kan
 • Inzicht krijgen in de prestaties uitgebreide user interface voor het beheer van databases, en data import en export functionaliteit om te helpen verhuizen MySQL databases in de Cloud.

High Availability

 • Hoge beschikbaarheid is een eigenschap die kan worden ingeschakeld door op een check-box.
 • Databases worden ontslagen.
 • Een fout wordt gedetecteerd, en failover gaat automatisch om downtime te minimaliseren.
 • Databases gevallen automatisch gesynchroniseerd worden wanneer ze weer online.

Elasticiteit
Databases kunnen worden geschaald en nieuwe instances toegevoegd aan de klik van een muis. Voor MySQL, een paar modellen zijn beschikbaar.

 • De MySQL Master-Slave-model maakt het mogelijk slaven te worden toegevoegd om te vergroten leesprestaties.
 • De MySQL Galera model is een echte multi-master
 • MySQL / InnoDB setup waar men kan lezen en schrijven vanaf een MySQL Server.
 • De MySQL Cluster model zorgt voor real-time lezen en schaalbaarheid te schrijven door sharding gegevens over knooppunt groepen.

Geen Cloud Lock-in
Cloud omgevingen zijn niet allen gelijk, het aantal cloud providers groeit, organisaties kunnen nu de beste leveranciers te kiezen voor hun unieke set van eisen. Een zekere prijsmodel is dan misschien beter werken voor bepaalde gebruikspatronen. Grensoverschrijdende wettelijke voorschriften of latentie eisen zouden kunnen stellen aan een geografische locatie voor data.

Private en Hybride Cloud
U kunt uw private & Hybride Cloud platform uitbreiden met een database-infrastructuur laag waardoor on-demand toegang, geautomatiseerd beheer, de beschikbaarheid en de elasticiteit voor MySQL databases. Dit vermindert uw kosten vereenvoudigd de complexiteit voor het implementeren en beheren van databases.

Add comment

Comments

Comments are closed.