123Cloud en Qi ict gaan samenwerken

ZOETERMEER 21-10-2012 De Nederlandse system integrator Qi  ict is een unieke alliantie aangegaan met 123Cloud, de cloud provider die als enige in de Benelux in staat is om bedrijven cloud computing in eigen beheer aan te bieden.

123Cloud voorziet klanten van processorkracht, storage en RAM in de cloud, ook voor zeer ‘zware’ applicaties. Zo kan het bedrijf bijvoorbeeld de ontwerpsoftware AutoCAD en de complete Adobe Suite ‘as a Service’ aanbieden.  Ze maken dit eenvoudig toegankelijk via een prepaid model. De dienst is uniek in de Nederlandse markt.  Voor Qi ict is de alliantie met 123Cloud een verrijking van haar beheerdiensten: klanten met een beheercontract bij Qi ict kunnen straks  profiteren van grote voordelen op het gebied van beschikbaarheid, capaciteit en schaalbaarheid. Rik van Winzum, directeur strategie bij Qi ict vertelt: ‘Infrastructuur leveren via de cloud, dat was eerder nog niet aan de orde. Cloud computing van 123Cloud stelt ons in staat zowel cloud-gebaseerde infrastructuur (IaaS) als diensten (Cloud Desktop Infrastructure) aan te bieden. Ook diensten als Disaster Recovery as a Service en Virtual Machines as a Service komen nu binnen handbereik.’

Qi ict is een system integrator en specialist op het gebied van networks, security,  storage en connectivity. Al bijna 30 jaar optimaliseert en onderhoudt zij netwerkinfrastructuren, storage- en netwerkoplossingen van organisaties door heel Nederland. Het bedrijf, dat kantoren heeft in Delft en Nijkerk, bestaat sinds 1983 en heeft ruim 80 werknemers. Qi ict levert haar diensten aan middelgrote en grote ondernemingen en (inter)nationale organisaties.

123Cloud biedt bedrijven de mogelijkheid om een volledige ICT-infrastructuur te ontwerpen, creëren en beheren met behulp van de 123Cloud-software. Met de cloudoplossing van 123Cloud kunnen gebruikers een bestaande datacenteromgeving, virtualisatie investeringen en traditionele ICT-zakelijke toepassingen overbrengen naar een cloud georganiseerde omgeving en afscheid nemen van hun huidige oplossingen gebaseerd op VMware en Citrix.

Green IT Amsterdam
Daarbij krijgt het groene aspect van de IT overigens ruime aandacht. Onlangs sloot 123Cloud zich nog aan bij het Green IT Amsterdam platform. Dit is een consortium van ICT-bedrijven dat kennis deelt en samenwerkt met de gemeente en andere organisaties om een meer energiezuinige IT-sector te realiseren. 123Cloud draagt bij aan het consortium door met behulp van bestaande en toekomstige cloudtechnologieën dataprocessen ‘groener’ te maken.

Over 123Cloud
123Cloud is in 2009 is opgericht en biedt een combinatie van hardware, software en connectiviteit. 123Cloud kan naast infrastructuur in de Cloud ook andere voor het bedrijfsproces kritische zakelijke applicaties en systeemconfiguraties leveren. Deze complete, zeer schaalbare en elastische cloud architectuur is gebouwd op een uitbreidbaar platform met geïntegreerde functionaliteit garantie, Cloudmonitoring, applicatiemanagement, beveiliging, compliance, beleid en Cloudsupport.
123Cloud staat voor kwaliteitsgaranties en kenmerkt zich door een betalen-naar-gebruik-systeem.

Add comment

Comments

No comments yet.

Add Comment:

You must be logged in to post a comment.